Moj tata je bio strastven lovac. Ponekad je vodio i mene u svoju družinu. Ovde je sezona lova i članovi njegove družine redovno donesu nešto. Ovoga puta su se čak i potrudili da fazana očiste i donesu najbolji deo..batake.
Volim kad dodju ne samo zbog mesa, nego više zbog priča o druženju sa mojim ocem
Veme pečenja: 60 minuta
- 3 bataka
- činija vrele vode
- 1/2 šolje soli
- 2 kašike šećera
- 2 do 4 lista lorbera
- Crni mleveni biber
- Sveže začinsko bilje,timijan i peršun
- 1 crni luk
- 1 paprika babura
- nekoliko krompira
- Veći rukohvat zeleniša
__________
Ovo je osnovni recept za spremljanje divlje peradi. Ja ga tako pravim , a ne sumnjam da ima još načina.
- Usolimo komade mesa.Skuvamo u loncu vodu ,so,lorber i šećer.Ostavimo da se ohladi do sobne temperature,pa u to stavimo meso Kada se voda ohladila stavimo meso i ostavimo u frižideru 4 do 8 sati
- Kada ste spremni da pečete izvadite fazana iz frižidera i ostavite ga da stoji oko 30 minuta.Za to vreme predgrejete rernu na 250 stepeni Celzija. Namastimo parčiće mesa sa uljem i puterom.Pospemo iseckano začinsko bilje. Nasešemo luk i papriku. Mi smo meso jeli uz pečeni krompir i Kale (Google ovo prevodi kao kelj! ali znam da nije.Drugim rečima ne znam srpsko ime)
3.. Pečemo 15 minuta. Zatim smanjimo na 180 stepeni Celzija i pečemo još oko 40 minuta. S vremena na vreme premažemo meso sokovima iz tepsije.Ostavimo da stoji oko 15 minuta.Proces koji mnogi znate ,kada se sokovi vraćaju u meso. Bilo je fantastično, ukusno i sočno
Нема коментара:
Постави коментар