Tradicionalno Srpski,koja mi je oduzela poprilično vremena postavljanjem 220 recepta na blog i na Facebook Ali isplatilo se ,jer smo dobili predivnu kolekciju u kojoj ćete i vi uskoro moći d auživate kad se pretvori u pdf online knjižicu..Osim toga imami druge obaveze ,jelte.Srećom ponešto sam i uslikala.
Ova brza pita od mesa je bašt takva, brza ivrlo ukusna.Iako je ponekad pravim i sa mlevenim mesom,više volim kad je meso onako sitno grubo išečeno.No čak i kad koristim mleveno meso,ja odaberem u mesari i moj mesar mi to izmelje.Iako moj mesar prodaje samo ekološki odgovorno meso ,sigurno je sigurno
Sastojci
300 grama sitno iseckanog govedjeg mesa
1 crni luk grubo naseckan
2 češnjaka belog iseckanog luka
2 gotove lisnate kore
50 grama rendanog kačkavalja
20 grama putera za mazanje istih
kašika i po začina, aleva paprika,so biber i šta još volite ,ja stavim malo kurkume.
U vatrostalnu namašćenu posudu stavimo jednu koru lisnatog testa,premažemo otopljenim puterom.
Sipamo meso,i preko toga rendani kačkavalj
Poklopimo sa drugom korom koju takodje premažemo puterom i izbockamo viljuškom.
Pečemo 20 minuta na 220 stepeni Celzija.ja sam ej još poslužila sa sitno seckanom zelenom salatom. Zar može brže, a da bude tako ukusno?
2 коментара:
Odlicna je, volim lisnato testo i zgodno je sto pitica moze tako brzo da se napravi.:)))
Ja volim takodje ovakve stvari .nekad moras nesto brzo:)
Постави коментар