Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 19. август 2016.

Kuligre , Najbolji recept moje bake i Zidna kuvarica 11


11 Recept stiže od Verice Nikolić. Lepa zidna kuvarica i bakine krofne. Sretno!



Potrebno je :
4 jajeta
100 g rastopljene masti
200 g šećera
150 ml vode
150 ml mleka
2 kašičice soli
1 kockica kvasca
1 kg + 140 g brašna
1 limun (izrendana korica)
Priprema : 
U toploj mešavini vode i mleka, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U, dublju, posudu za mešenje staviti 1 kg brašna, dodati jaja, rastopljenu mast, šećer, so, izrendanu koricu limuna i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, uz postepeno dodavanje, još, 140 g brašna. Testo mesiti, oko, pet minuta i ostaviti da udvostruči svoju zapreminu. 
Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i razviti ga, debljine 1cm. Modlom za krofne ili čašom vaditi krugove (veličinu krofni odrediti po želji) i ređati ih preko stolnjaka. Od ostatka testa, ponovo, razviti koru i vaditi krugove (ponavljati sve dok ima testa). Poređane krugove testa prekriti i ostaviti da narastu. 
U dublju posudu sipati ulje, 2cm visine, i staviti ga, na srednju temperaturu, da se ugreje. Na zagrejano ulje spuštati naraslo testo i pržiti krofne. Kada jedna strana porumeni, okrenuti ih, da i druga strana dobije lepu, rumenu, boju. 
Pržene krofne vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće. Prohlađene krofne, po želji, uvaljati u šećer u prahu.


Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer