Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 22. август 2015.

Oriečete paradajz sos i coritzo * Orieccette, tomato sauce , chorizo




Kažu da postoji preko 400 vrsta paste, ako je nema i  više. I erovatno isto toliko načina na koji se sprema... Ovako je mi volimo


Sastojci


  • so
  • 1 pakovanje oriečeta paste
  • 2 Kašike maslinovog ulja
  • 2 komada coritzo
  • 3 Kašike rendanog parmezana
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka 
  • 8 malih paradajza
  • mali rukohvat bosiljka
  • Svež iseckan peršun

Priprema

  1. U velikom loncu skuvamo pastu prema uputstvu na pakovanju, Sačuvamo 1 šolju vode u kojoj se kuvala pasta
  2. U tiganju prodinstamo crni i beli luk, dodamo oljušten paradajz*, 1 šolju vode koju smo sačuvali od kuvane paste, dodamo kobasicu, bosiljak i celer..i krčkamo oko 4 minuta
  3. Uspemo sos u pastu i promešamo

  1. Pre nego što poslužimo pospemo rendanim parmezanom


* Paradajz se sasvim lako oljušti ako ga prethodno malo zasečemo i spustimo na kratko u vodu koja ključa


Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer