Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

петак, 10. април 2015.

Pileći Reshmi Biriyani







Svi koji me prate znaju da ja obožavam Indijsku kuhinju. Jedno od mojih favorita je Biriyani.U Indiji koliko ima ljudi ima i različitih recepta za Biriyani.Nama je ovaj najukusniji.

Kako Pratihba Karan kaže : "Ako postoji nešto što Bogovi jedu , onda je to sigurno Biriyani. Magija Biriyani je u načinu kako je pirinač transformisan u ambroziju."
A njoj verujem jer piše divne recepte!

Sa malo truda začine možete pronaći. Garam masala se sastoji od : belog i crnog bibera,karanfilića, štapića cimeta, zelenog i crnog kardamoma, lorbera i kima. Ja ovde kupim gotovu mešavinu. Nemojte da vas zbuni egzotika, sve je jednostavno, a ukus je fenomenalan!

Sastojci

1 kg piletine isečene u komade
1 kg crnog luka isečenog u režnjeve
1 šolja sitno isečenog svežeg korijandera
1/2 šolje paste od belog luka
1/2 šolje paste od djumbira
1 Kašika semena korijandera u prahu
1/2 kašičice kurkume
2 kašičice čilija u prahu
1/2 kašičice garam masala
1 šolja jogurta
1 Kašika soli (po ukusu)
2 šolje Basmati pirinča


Priprema

Pečemo luk u dovoljno ulja da prekrije luk..Koristimo tućani tzv Dutch oven dovoljno velik da se na kraju mogu spojiti svi sastojci u njemu. Kada je luk lepo pečen,, ispraznimo luk i ulje u činiju i ostavimo po strani

Ostavimo piletinu u marinadi od paste belog luka i djumbira, korijandera, turmerika i čilija u prahu,jogurt i so.Mariniramo najmanje 3 do 4 sata




Skuvamo pirinač sa malo soli ,oko 8 minuta, iscedimo i ostavimo sa strane.
Sada zagrejemo ulje koje smo sačuvali pržeći luk,pa na dno šerpe naredjamo piletinu.

Pravimo onda slojeve, luka, pirinča i svežeg korijandera, tako da dobijemo dva reda.




Namažemo ivice šerpe i napravimo jednostavno testo od brašna i vode, koje stavimo izmedju ivice i šerpe i poklopimo

Kuvamo na visokoj temperaturi , na šporetu oko 10 minuta, zatim stavimo na oko 150 stepeni Celzija u rernu., oko 45 minuta








6 коментара:

Bylelush је рекао...

Korijander je moj marmite, ne podnosim i tacka;, ali dok citam ovaj tvoj recept, vidim ga potpuno bez korijandera, kao kod onog predjasnjeg bez zacina koje ne volim, sve vise uvidjam ( pored tvoje i Jasnina zasluga) da mogu da eksperimantisem ( na verovatno ogromnu radost mog muza koji obozava ovu hranu) Koncept ovog jela je savrsen, provericu tu tvoju Pratihbu:)

Start Business in Delhi је рекао...

I really appreciate your professional approach. These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

Анониман је рекао...

Specially pleased with your comment.Assuming you know Indian food

Анониман је рекао...

Hhaha Jelena onda znam kako ti je.Marmite i Vegemite ne volim ni ja, meni je to kao da jedeš ter! Ali eto moja ćerkica voli, pa neka je kažu d aje veoma zdravo

Web Developers Delhi је рекао...

Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

Анониман је рекао...

Thank you I feel honoured

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer