Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

уторак, 3. јун 2014.

Sufle od karfiola


Ovo je divan kremast sufle,koji se spremi začas i vrlo je ukusan ili  kao ručak ili kao prilog ..uz dobru salatu.

Sastojci

Porcija
6

1 karfiol,iskomadan i skuvan
1/4 šolje putera
1/4 šolje brašna
1    šolla mleka
1/2  kašićice soli
150 grama rendanog kačkavalja
4 jaja ,razdvojena u žumance i belance
1 prstohvat rendanog oraščića



Priprema

1
U posudi istopimo puter id dodamo brašno
2
Postepeno dodajemo  mleko mešajući,dok se smesa ne zgusne
3
Dodamo so,oraščić i rendani sir
4
Izmrvimo skuvani karfiol.Umutimo  žumanca ,pa dodamo.Dodamo umućeni šne od belanca.




Prelijemo bešamel sos
6
Sipamo u vatrostalnu psudu (ja sam koristila dublji pleh za kolače) i pečemo 1 sat na 150 stepeni.

1 коментар:

Unknown је рекао...

e, ovo je prava stvar, obozavam!!

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer