Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 1. фебруар 2014.

Kako se pravi Limunčelo


Potrebno je

1750 ml  jakog alkohola(ja koristim Vodku Smirnof)
Kora od 8 limuna
Šećer i voda
Da naravno i velika staklena tegla u kojj ćete sve spremati.

Kora od limuna

Kao prvo limun operemo 
Kada ljuštimo koru, vrlo je bitno da bude samo kora a ne onaj beli deo koji bi krajnjem proizvodu dao gorak ukus.


Ostatak limuna iskoristite za limunadu ili kolač ili sta se setite. Ovakav limun ne može se čuvati duže od 4 dana.

Sipajte alkohol i čekajte
A čeka se oko mesec dana.Teglu ostavite na suvom,hladnom,mračnom mestu i s vremena na vreme  promućkajte.

Vadimo koru od limuna

Prošlo je oko mesec dana,.kora od limuna je izbelela a tečnost je dobila lepu žutu boju.,



Rastvorite,zasladite i uživajte
Rastvor

4 šolje vode
2 1/2 šolje šećera
Zagrejte vodu i dodajte šećer.Ne mora prokuvati,važno je da se šećer rastvori. Dodajte tečnost i limunčelo je gotov!Rekla sam da je jednostavno.Držite u frižideru,najukusniji je kad se pije hladan.Živeli

6 коментара:

veverice је рекао...

odlicno izgleda,a fotke su ti super

Анониман је рекао...

Ovo je ya letnje dane majka.Ja ga drzim u frizu:)

jasna varcakovic је рекао...

Fino da si se vratila pisanju bloga; limuncelo izgleda (imirise) fantasticno!

Анониман је рекао...

Hvala Jasna komentar takve vrste od tebe mi mnogo znači.Ja ga inače držim u frizu,ne smrzne se.Ne znam kako je kod tebe ali ovde je bas vrućo

Анониман је рекао...

Dzoli koliko ti je 1750 ml?

Анониман је рекао...

1 litar I 750 mililitara,zna;i skoro pa 2 litre:)

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer