Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

среда, 8. јануар 2014.

Pileća supa za zdrave


Znate kako mam i bake vole da vam kuvaju   supice ,pileću govedju i sl.kad ste bolesni.Eto ova je za one koji su zdravi i naravno isve ostale koji vole malo punije supe.

Sastojci
1  tikvica,
Šargarepa
Celer
Zeleni luk
Karfiol
Pileće belo meso
Tagliatele
Bistra pileća supa
So i Biber

Kuvamo

Prvo zagrejemo ulje.Pre engo što  počnemo da napomenem d aja ovde koristim dve šerpe.Jednu u kojoj pripremim sastojke i drugu u kojoj kuvm supu
Dakle,
Zagrejemo ulje
Pešemo piletinu



Isečemo povrće




Pileće meso pečemo sa obe starne,5 minuta.Kada je gotov izvadimo i odložimo
Dodamo sad isećeno povrće u istu posudu u kojoj smo pekli pileće meso.Prvo luk i posle30tak sekundi ostalo Dobro prodinstamo na blagoj vatri,oko 10 minuta.U medjuvremenu zagrejemo u drugoj posudi pileću  bistru supu i isečemo pileće meso









Sada  sve sipamo u posudu sa bistrom supom i pustimo da prokuva .Zatim dodamo tagliatele i na srednjoj temperaturi kuvamo još 10tak minuta. Serviramo .Prijatno!
Savet 12. Kada dinstate nešto u tiganju, pa vam se učini da vam treba više ulja,dodajte ulje  sa strane tiganja.Dok stigne do hrane biće zagrejano


Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer