Scroll down for Recipe in English
Chicken Asian way
Ovo je prilog Verice Poznanović. Hvala i Sretno Piletina na Azijski način
Potrebno je:
350g pilećeg mesa,
5 kašika ulja,
2 čena belog luka,
Chicken Asian way
Ovo je prilog Verice Poznanović. Hvala i Sretno Piletina na Azijski način
Potrebno je:
350g pilećeg mesa,
5 kašika ulja,
2 čena belog luka,
1 manja šargarepa,
1 glavica crnog luka,
1 glavica crnog luka,
3-4 kašike soja sosa,
500g širokih rezanaca,
po ukusu, biber, so, šafran, korijander.
Priprema
Pileće meso isecite na trake. Šargarepu i crni luk iseckajte.
U vok tiganju ili nekoj drugoj dubljoj posudi zagrejte ulje pa dodajte meso i beli luk isečen po ukusu. Pržite meso i beli luk 1-2 minuta, dodajte crni luk i šargarepu.U drugoj šerpi skuvajte testeninu na uobičajen način.
Kad meso porumeni dodajte crni luk, zacinite soja sosom, po ukusu dodajte so i biber. Dinstajte par minuta, dodajte 1-2 kasike vode ako vam se cini da nije dovoljno tečno Skinite sa vatre i servirajte.
500g širokih rezanaca,
po ukusu, biber, so, šafran, korijander.
Priprema
Pileće meso isecite na trake. Šargarepu i crni luk iseckajte.
U vok tiganju ili nekoj drugoj dubljoj posudi zagrejte ulje pa dodajte meso i beli luk isečen po ukusu. Pržite meso i beli luk 1-2 minuta, dodajte crni luk i šargarepu.U drugoj šerpi skuvajte testeninu na uobičajen način.
Kad meso porumeni dodajte crni luk, zacinite soja sosom, po ukusu dodajte so i biber. Dinstajte par minuta, dodajte 1-2 kasike vode ako vam se cini da nije dovoljno tečno Skinite sa vatre i servirajte.
Testenina preko nje piletina. Pospite šafranom i korijanderom.
Ukrasite po ukusu!
Prijatno!
Verica Poznanović
***********************************
Chicken, Asian Way
It's necessary:
350g of chicken meat,
5 tablespoons of oil,
2 garlic berries,
1 small carrot,
1 head of the onion,
3-4 tablespoons of soy sauce,
500g of wide noodles,
by taste, pepper, salt, saffron, coriander.
Preparation
Cut chicken meat into strips. Cut the carrot and the onion.
Heat oil in a wok or some other deep dish, then add meat and chopped garlic. Fry the meat and garlic for 1-2 minutes, add the onion and carrot. In the pot, cook the pasta in the usual way.
When the meat is browned, add onions, soy sauce, add salt and pepper to taste. Bake for a few minutes, add 1-2 tablespoons of water if it seems to you that it's not liquid enough Take off the stove and serve it.
Pasta and on it chicken. Sprinkle with saffron and coriander.
Verica Poznanović
Нема коментара:
Постави коментар