Begova čorba
Potrebno je
2 glavice crnog luka
4-5 čena belog luka
2 krompira
200 g šampinjona
2 veće šargarepe
150 g graška
2-3 lovorova lista
1/2 veze peršuna
1-2 kasike maslaca
1-2 kasike,ravne, brašna
1/4 limuna
500 g otkostenih pilećih bataka
po ukusu bibera,soli i vegete
Priprema
Oprati dobro pileće batake ,skinuti im kozicu i staviti u poseban lonac da se kuva.
Kuvati dok meso ne počne da se odvaja od kostiju,zatim ga izvaditi i iscepkati na komadiće.
Vodu u kojoj se kuvalo sačuvati.
Na maslacu pržiti sitno seckan crni luk,da požuti,dodati nasećen na lističe beli luk,pa kad pusti miris,staviti rendanu šargarepu,grašak i šampinjone.Kad povrće omekša dodati i brašno,pa pržiti sve zajedno dok ne dobije dukat žutu boju.Dodati meso iscepkano na komadiće.Začiniti po ukusu.
Naliti vodom u kojoj se kuvalo meso,dodati sok od 1/4 limuna,a može i da se isecka sitno i ubaci u čorbu da se kuva zajedno.
Pred kraj dodati seckan peršunov list.
Kuvati na tihoj vatri 20-30 minuta..
Čorba ne treba da bude ni preretka ni pregusta.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар