уторак, 17. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje : 152. Krompiruša




Krompiruša

Potrebno je

550 g brašna
1,5 kašičice soli
oko 300 ml tople vode
Za fil
400-500 g krompira
1 crni luk
po ukusu soli i bibera

Priprema

Prosejanom brašnu dodati so,pa toplom vodom umesiti testo srednje tvrdoće.Podeliti ga na 16-20 loptica,u zavisnosti koliki je pleh od rerne...Za jednu koru će biti potrebno 8-10 loptica.
Krompir oljuštiti,oprati i iseckati na sitne kockice,kao i crni luk.Posoliti i pobiberiti.
Oklagijom rastanjiti loptice na veličinu tanjirića,svaku premazati otopljenim maslacem,sem poslednje. Poređati jednu na drugu,pa rasući koru veličine pleha.Premazati maslacem,staviti nadev,ponoviti postupak sa preostalim testom,prekriti nadev drugom korom.Premazati otopljenim maslacem,pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni,dok lepo ne pocrveni.Tad je izvaditi,poprskati sa malo vode,vratiti na par minuta.Gotovu pitu poslužiti sa jogurtom i sirom,ili po nahođenju...
Dijana Ademović
Subotica

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer