понедељак, 16. јул 2018.

Kuligre : Tražimo Najbolji Recept Bosanske Kuhinje :151. Rol Baklava

Rol baklava


Potrebno je


500 g kora za baklavu
150 g maslaca
300 g oraha
200 g plazma keksa
Za agdu
600 g šećera
700 ml vode
1 limun
2 vanilin šećera

Priprema

Prvo skuvati agdu.Pomešati šećer i vodu i staviti da kuva.Kad provri,kuvati na tihoj vatri još15-20 minuta.Dodati i sok od limuna kao i koji kolut.Ostaviti ga da se hladi.
Orahe samleti pola krupno,pola sitno.Pomešati sa plazma keksom i1-2 kašike šaćera i 1 vanilin šećerom.
Podeliti kore tako da svali rolatić ima po tri kore.
Pleh nauljiti.
Svaku koru premazati otopljenim maslacem,pa na jednom kraju staviti mešavinu oraha i keksa.Čvrsto zamotati u rolat i složiti u četvrtast pleh.Tako raditi dok se sve ne potroši.Premazati rolate i iseći na pravougaonike.
Staviti b
aklavu da se peče u rernu zagrejanu na 200 stepeni 8-10 minuta,pa kad porumeni,smanjiti na 180 i peći još20-25 minuta.
Izvaditi iz pećnice,malo prohladiti,a onda preliti hladnom agdom.Ostaviti da prenoći da bi baklavice lepo upile sirup.
Dijana Ademović
Subotica

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer