Biber dolma
Potebno je
12-14 manjih paprika
500 g mlevenog mesa
1 veča glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šoljica pirinča
1 manja šargarepa
1 kašičica seckanog vlašca
1 paradajz
po ukusu soli i bibera
2 kašičice aleve paprike
Priprema
Paprike oprati,osušiti i odstraniti im semenu ložu.Na ulju propržiti seckan crni luk,kad omekša,dodati sitno iseckan beli luk,i kad zamiriše,dodati mleveno meso.Čim promeni boju,začiniti ga solju,biberom i alevom paprikom,umešati očišćen i opran pirinač.
Paprike puniti pripremljenom smesom i ređati u nauljene zemljane činijice.Paradajzu otkloniti kožicu,naseckati i dodati u činijice.Zaliti vrelom vodom,začiniti i staviti u zagrejanu pećnicu.Napraviti zapršku od ulja,brašna i aleve paprike,sipati je u paprike i ostaviti da se još malo peku.Poslužiti uz kiselo mleko.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар