Turn off for: Croatian
HURMAŠICE
Sastojci
2 jaja
2 male šalice (za crnu kavu) šećera
3 šalice ulja
1/2 praška za pecivo
400 gr brašna
100 gr kokosa
Sećerni sirup
500 gr šećera
500ml vode
1 limun -isjeći na kolutove
Priprema
Dobro umutiti jaja i šećer,da postane pjenasto.
Dodati ulje pa mutiti jos 5 min.
Zatim dodati brašno s praškom za pecivo i kokos.
Od tijesta napraviti valjak,pa približno jednako isjeći veličinu komadica tijesta po volji,jer tolike će biti hurmašice kad se naprave.
svaki komadić ovalno razviti ,te pritisnuti na rende,onu strani sto ostavlja trah"šaru",ta strana se inače koristi za ribanje morskog(muskatnog)oraščića.
Napravljene slagati u papirom postavljen lim.
Peći na 200c oko 25 min.
Mirjana Simić
Нема коментара:
Постави коментар