Hrskave pitice sa kukuruznim grizomPotrebno je :
500 gr kora za gibanicu
300 gr sira
300 gr spanaća
5 jajeta
1 kašika griza
1 kašičica soli
100 gr kukuruzni griz
ulje za prženje
Priprema :
Spanać operite i iseckajte na sitnije komade.Posolite,dodajte izmrvljen sir i jaja koja ste predhodno umutili viljuškom.Sve sjedinite da se naptravi kompaktne smesa.
Kore za gibanicu presecite po dijagonali.Na svaki trougao staviti po kašiku fila na širem delu.Savijte jedan kraj ka drugom i smotajte rolnicu.Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
Jednu činiju napunite hladnom vodom a u drugu stavite kukuruzni griz.
Ulje zagrejte a svaku piticu umočite u hladnu vodu a zatim uvaljate u kukuruzni griz.Pržite na vrelom ulju sa obe strane dok blago ne porumene.Rešatkastom kašikom vadite pitice i stavite na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Podjednako su dobre i tople i hladne.Hrskava grickalica koja se topi u ustima.
Prijatno !Suzana Mitić
Нема коментара:
Постави коментар