Mantije sa mesom
Potrebno je
700 g brašna
2 ravne kašičice soli
375 ml tople vode
Za nadev
400 g mlevenog junećeg mesa
1 glavica crnog luka
so i biber
Preliv
150 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema
Brašno pomešati sa solju i toplom vodom umesiti testo srednje tvrdoće.Podeliti ga na 6-7 kugli,pomastiti i ostaviti da odmara,prekriveno najlon folijom.
Za to vreme na ulju upržiti crni luk i meso,posoliti i pobiberiti.Ostaviti sa strane.
Svaku kuglu najpre rasklagijati,a onda rukama istanjiti u koru što više možemo.Šire krajeve prebaciti malo ka sredini stola,a onda uz obe ivice naneti fil od mesa.Povlačeći stolnjak, na kome smo razvlačili koru,ka sebi,motati koru do sredine,prvo sa jedne,a onda i s druge strane .Preseći na spoju,da se dobiju dve rolnice.Svaku seći na komade 2,5-3 cm,spajati sečene strane,da se formiraju loptice,a onda ih ređati u krug,počev od spoljne strane tepsije.Tako raditi dok ne potrošimo sav materijal.
Staviti da se peče u zagrejanoj pećnici.
Za to vreme pomešati pavlaku za kuvanje sa belim lukom.Čim porumene,izvaditi ih,zaliti prelivom i vratiti natrag da se dopeku.Poslužiti ih uz jogurt.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар