ĆUFTE NA PIRINČU
Za ćufte:
500 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
5 kašika palente
2-3 čena belog luka
so, mleveni biber
1 kašičica kurkume u prahu
Potrebno još:
2 kašike ulja
4 kašike brašna
1 glavica crnog luka
5 dcl soka od paradajza
1 litar vruće vode
2 zrna karanfilića
200 gr pirinča
so, mleveni biber
seckani sveži peršun
Priprema:
U posudu staviti mleveno meso, sitno seckanu 1 glavicu crnog luka, sitno seckan beli luk,1 jaje, 5 kašika palente, so, mleveni biber i kurkumu. Dobro rukom izmešati i praviti kuglice pa uvaljati u brašno.
Zagrejati 1 kašiku ulja i propržiti ćufte sa svih strana pa izvaditi na tanjir.. U istu posudu dodati još 1 kašiku ulja, 1 glavicu seckanog crnog luka, pržiti dok luk ne omekša, dodati sok od paradajza, vruću vodu, 2 zrna karanfilića so, mleveni biber.
Sve da provri pa dodati ćufte, kuvati od kad provri 20 minuta.
U posudu za pečenje poredjati ćufte, preko staviti opran i dobro ocedjen pirinač, zaliti sa tečnošću u kojoj se kuvale ćufte, protresti posudu i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Pirinač će upiti tečnost taman toliko da ostane sočan.
Zapečene ćufte posuti seckanim peršunom
Šalje: Dana Drobnjak
Нема коментара:
Постави коментар