Sulpita
Sastojci
- 4 jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 kašika gustina
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 500 ml mleka
Šerbet:
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 600 ml vode
Način pripreme
Umutiti žicom jaja samo da zapene, pa dodati brašno pomešano sa gustinom i praškom za pecivo. Sipati mleko, pa sve ujednačiti.
Nauljiti tepsiju, moja je bila 28 cm, pa sipati smesu koja je retka, ali takva treba da bude. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni, a kad počne da tamni kora, smanjiti na 200 C proveriti čačkalicom da li je pečeno.
Za šerbet prokuvati vodu i šećer, pa kad počne da vri, ostaviti još 5 minuta na šporetu.
Pečenu sulpitu izvaditi i još toplu zaliti vrućim šerbetom. Ostaviti da upije sirup, ohladiti pa seći na kriške.
Prijatno!
Dijana Ademović
Нема коментара:
Постави коментар