PUNJENE URME PRELIVENE ČOKOLADOM
Sastojci
- 30 kom urmi
- oko 130-150 g mlevene plazme
- sok od 1-1,5 pomorandže
- 2 kašičice extrakta vanile
- čokolada za kuvanje 100 g
- bela čokolada 50 g
- malo ulja
Način pripreme
Urme potopiti na 3-4 minuta u toplu vodu.
Izvaditi ih, posušiti, a potom raseći po dužini sa jedne strane i izvaditi košticu. Odložiti sa strane.
Sad spremiti punjenje, tako što mlevenu plazmu pomešamo sa sokom od pomorandže uz dodatak ekstrakta vanile.
Smesa treba da bude dovoljno čvrsta da bi urme mogle da se pune.
Rukom oblikovati keks i napuniti voće, a onda pažljivo spojiti rez.
Čokoladu otopiti sa uljem, prohladiti malo, a onda u nju umakati punjene urme.
Stavljati na pek papir i ostaviti da se stegne.
Takođe otopiti belu čokoladu i prošarati preko crne.
Kad se dovoljno stegne,poslagati ih u papirnate korpice.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар