Begova čorba
Potrebno je:
2 litar vode
zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice
100gr. bamije (obavezna u ovoj čorbi)
300gr. telećeg mesa isečenog na kockice
300gr. pilećeg mesa isečenog na kockice
2-3 listića lovora
50-100gr.maslinovog ulja
2 kašike brašna
malo mleka
so, biber
50 ml pavlake
sitno seckan peršun
Postupak pripreme:
U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300gr. telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora.
U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300gr. telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora.
Kuvati 2-3 sata, dodavati vodu po potrebi.
Kada je povrće i meso gotovo, napraviti u drugom sudu svetlu zapršku od ulja i brašna.
Prebaciti to u lonac s povrćem i mesom i lagano mešati dok se ne zgusne pa, uz stalno mešanje, dodati umućenu pavlaku i malo mleka.
Posoliti i dodati malo bibera
Pre serviranja, čorbu posuti sitno seckanim peršunom.
Snežana Kitanović
Нема коментара:
Постави коментар