Potrebno je:
10 srednjih krompira
300 gr belog pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašike ulja
1 paradajz
4 kašike pirinča
so, mleveni biber
1 kašika mlevene crvene paprike
1/2 kašičice kurkume u prahu
2 kašike seckanog peršuna
2 dcl paradajz soka
5 dcl tople vode
Priprema:
Krompir oguliti i izdubiti, poredjati u pouljenu zemljanu posudu i malo posoliti.
Na 2 kašike ulja pržiti sitno seckanu piletinu, dodati sitno seckan crni i beli luk. Pržiti da luk dobije staklast izgld pa dodati sitno seckan izdubljeni deo krompira.
Pržiti 1 minut, dodati mlevenu crvenu papriku, opran ocedjen pirinač, so, mleveni biber, kurkumu i seckani peršun.
Sve dobro izmešati puniti izdubljen krompir, ostatak smese staviti izmedju krompira.
Izmečati 2 dclparadajz soka, 5 dcl tople vode, dodati soli i preliti krompir.
Poklopiti folijom i peći 1 sat na 200 stepeni, skinuti foliju i peći još 15 minuta.
Šalje: Dana Drobnjak
Нема коментара:
Постави коментар