BAKLAVA SA ORASIMA
POTREBNE NAMIRNICE:
Za pitu:
- 1 kg tankih kora
- 500 g oraha mlevenih
- po potrebi ulje
- 125 g biljnog margarina
Za sirup:
- 800 ml vode
- 700 g šećera
- 1 komad limuna sok
- 1 kesica vanilin šećera
PRIPREMA:
U nauljenu tepsiju staviti dve kore poprskane uljem. Posuti orahe. Opet staviti 2 tanke kore poprskati uljem pa orasima i tako dok ne upotrebite sav materijal.
Za odozgo ostavite dve kore.
Baklavu iseći na rombove.
Biljni margarin otopiti da bude vruć i preliti baklavu po redovima gde ste sekli.
Dok slažete baklavu uključite da se rerna zagreje na 180C stepeni.
Stavite baklavu da se peče i čim porumeni izvadite je iz rerne.
Sirup napravite od vode i šećera i to kuvajte dok se šećer ne otopi pa dodajte sok od limuna.
Pečenu baklavu prelijte vrućim sirupom i to pažljivo sipajte po rezovima gde je sečeno jer se korice podižu.
Ostavite baklavu da upije sirup i ohladi se.
Prijatno!
Snežana Knežević
Нема коментара:
Постави коментар