Mantije sa mesom
za testo
500g brašna
kašičica soli
kašičica ulja
tople vode po potrebi
za nadev
300 gr mlevenoga mesa
3 glavice crnog luka
kasicica bibera
soli po ukusu
1 kašika slatke mlevene paprike
Maslac i ulje po potrebi
Priprema
Crni luk sitno iseckati i dobro upržiti pa dodati mleveno meso i začine pustiti da se dinsta uz dodatak vode. Što se duže dinsta meso će biti ukusnije.
Najbolje je dan ranije pripremiti meso. Pustiti da se dobro ohladi.
Zamesiti glatko testo od svih navedenih sastojaka uz postepeno dodavanje vode.Podeliti u tri manje loptice .Svaku lopticu razvući prstima i premazati uljem i slagati jednu na drugu
. Premazati i poslednju , zatim ostaviti na toplom da odstoje 15-20 min. Razvući testo u jednu veliku tanku koru poprskati je rastopljenim maslacem i prebaciti oba kraja sa obe strane da dobijete oblik pisma..Zatim na jednoj strani staviti mleveno meso i ponovo poprskati maslacem.Saviti testo u obliku rolata i seci na parčiće.Ivice svakog parceta saviti na dole i tako redjati u pleh. Pre redjanja pleh dobro namazati maslacem. Preliti sa rastopljenom maslacem.Peći na 220C da lepo porumene.
Služiti toplo uz jogurt,kiselo mleko...
Sandra Novakovic
Služiti toplo uz jogurt,kiselo mleko...
Sandra Novakovic
Нема коментара:
Постави коментар