Translate

Dzoli volinet.kuvar

Sugar and spice and all things without price

субота, 7. јул 2018.

Kulige: Tražimo Najbolji recept Bosanske kuhinje : 73. Savijača sa zeljem i sirom



Savijača sa zeljem i sirom

Potrebno je
1 kg brašna
2 kašičice soli
4 kašike ulja
oko 500 ml tople vode
Nadev
500 g zelja
400 g mladog sira
Priprema
Brašno prosejati i pomešati sa solju.Dodati ulje,pa podlivajući toplom vodom umesiti testo srednje tvrdoće.Podeliti ga na 6-7 lopti,svaku još malo premesiti,premazati uljem i prekriti najlon folijom te ostaviti da odmore oko pola sata.
Za to vreme oprati i očistiti zelje,pa ga iseckati i pomešati sa sirom.Posoliti po ukusu.
Uzeti jednu loptu i staviti je na sto prekriven stolnjakom,radi lakšeg rukovanja.Oklagijom rasući koru,premazati mešavinom otopljenog maslaca i ulja,pa rukama rastanjiti što više možete.Deblje krajeve kore odstraniti,a potom sa šire strane stola prebaciti koru ka sredini stola,isto uraditi i sa druge strane.Poprskati maslacem i raspodeliti nadev.Sad povlačeći stolnjak ka sevi,zarolati koru.Staviti je u namašćen pleh.Ponavljati dok ima materijala.
Pećnicu ugrejati na 200 stepeni i peći da porumeni.Pred kraj poprskati savijaču sa malo vode i vratiti nazad na par minuta.
Izvaditi iz rerne i prekriti krpom da se malo ohladi i omekša.Poslužiti uz jogurt.

Dijana Ademović


Subotica

Нема коментара:

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer