Turn off for: Croatian
Piletina "Portugal"
Potrebno je
1 pile
1 kg krompira
začin za krompir,ili biber i vegeta
1 kašičica mlevenog kuminna
1 limun
1 kašika senfa
1 kašičica mlevenog kumina
so i beli biber,po ukusu
Priprema
Pile dobro oprati i osušiti.Limunov sok pomešati sa senfom,solju,biberom i kuminom,pa ovom mešavinom dobro "izmasirati" celo pile.Ostaviti da malo odstoji,pa još jednom ga premazati umakom.
Pleh obložiti pek papirom i položiti pile.Ugrejati pećnicu,pile preliti otopljenim maslacem, prekriti folijom i staviti da se zapeći,10.tak minuta....Za to vreme,krompir očistiti,izrezati po želji,i kratko prokuvati u slanoj vodi.Ocediti ga,začiniti ga začinom za krompir,poprašiti kuminom i promešati.Izvaditi pleh iz pećnice,poslagati na dno krompir,vratiti pile,preliti kašikom otopljenog maslaca,pokriti folijom i peći.S vremena na vreme,preliti saftom koje je pustilo.Pred kraj,skinuti foliju,preliti pile limunovim sokom i vratiti u pećnicu da fino porumeni.Poslužiti uz sezonsku salatu i,ko voli,kašičicom ukiseljenog rena...Prijatno!
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар