Aromatična Jagnjeća Rebarca
Sastojci
- 1 kg jagnjećih rebara
- po ukusu soli i bibera
- 2 kašike senfa
- 1 limun, sok i korica
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 kašike meda
- 1 kašičica kineske mešavine 5 začina
- nekoliko grančica ruzmarina
- 3-4 čena belog luka
- nekoliko listića svežeg bosiljka
Za prilog
- 1 kg mladog krompira
Način pripreme
Janjetinu oprati i posušiti. Začinsko bilje pomešati sa iseckanim belim lukom, limunovom koricom i začinima.
Posebno umutiti senf sa limunom, medom i maslinovim uljem.Meso premazati smesom senfa, meda, limuna i ulja, a potom dobro utrljati bilje.
Ostaviti ga da miruje dva sata u frižideru, s tim da ga s vremena na vreme okrenemo, da lepo upije marinadu.
Veći tiganj dobro zagrejati, dodati ulje i komadić maslaca, pa naglo propržiti meso sa svih strana da dobije lepu koricu.
Prebaciti ga u sud za pečenje, poklopiti i peći sat, sat i po na 180-200 stepeni, u zavisnosti od pećnice.
Sok od pečenja ne bacati, nego na malo maslaca propržiti kašiku brašna, dodati začinsku papriku i naliti proceđen sok.
Krompir skuvati u slanoj vodi, pa ga propržiti na maslacu, začiniti ga belim lukom u granulama i mirođijom.
Poslužiti toplo.
Dijana Ademović
Subotica
Нема коментара:
Постави коментар