Karamel mafini
POTREBNO:
100 g mlečne čokolade
100 g šećera
10 kom ( 60 g ) karamela ili 2 vršne kašike confiture de lait
2 jajeta
prstohvat soli
5 kašika tečnog jogurta
6 kašika ulja
1 kesica rum vanilin šećera
2 kašičice praška za pecivo
200 g brašna
100 g mlečne čokolade
100 g šećera
10 kom ( 60 g ) karamela ili 2 vršne kašike confiture de lait
2 jajeta
prstohvat soli
5 kašika tečnog jogurta
6 kašika ulja
1 kesica rum vanilin šećera
2 kašičice praška za pecivo
200 g brašna
PRIPREMA:
Rernu zagrejati na 180 stepeni, a kalup za mafine obložiti papirnim korpicama.
Mlečnu čokoladu izlomiti i omekšati je na pari ili u mikrotalasnoj rerni.
U posudi umutiti so, šećer, jogurt, ulje, vanilin šećer, pa umešati rastopljenu čokoladu i jaja.
Pomešati brašno s praškom za pecivo, dodati ga u prethodnu smesu i sve dobro sjediniti.
Na kraju dodati 2/3 iseckanih karamela, ili 1 vršnu kašiku confiture de lait u smesu, sve dobro sjediniti i puniti papirne korpice do 2/3. Preostalu 1/3 karamela posuti po vrhu mafina pre pečenja.
Mafine peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Isključiti rernu, ostaviti ih u njoj još 5 minuta i nakon toga ih izvaditi sa sve kalupom da se malo prohlade.
Prohladjene mafine izvaditi iz kalupa, po vrhu premazati preostalim karamel kremom, confiture de lait, i uživati :)
Rernu zagrejati na 180 stepeni, a kalup za mafine obložiti papirnim korpicama.
Mlečnu čokoladu izlomiti i omekšati je na pari ili u mikrotalasnoj rerni.
U posudi umutiti so, šećer, jogurt, ulje, vanilin šećer, pa umešati rastopljenu čokoladu i jaja.
Pomešati brašno s praškom za pecivo, dodati ga u prethodnu smesu i sve dobro sjediniti.
Na kraju dodati 2/3 iseckanih karamela, ili 1 vršnu kašiku confiture de lait u smesu, sve dobro sjediniti i puniti papirne korpice do 2/3. Preostalu 1/3 karamela posuti po vrhu mafina pre pečenja.
Mafine peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Isključiti rernu, ostaviti ih u njoj još 5 minuta i nakon toga ih izvaditi sa sve kalupom da se malo prohlade.
Prohladjene mafine izvaditi iz kalupa, po vrhu premazati preostalim karamel kremom, confiture de lait, i uživati :)
Javorka Filipović
Нема коментара:
Постави коментар