среда, 30. новембар 2016.

Pekarski krompir .špargla i korico * Bakers potatoes, asparagus and chorizo



Scroll down for Recipe in English

Volimo krompir. I to onaj koji nije dosadan.  Kao na primer ovaj pekarski. Tako malo mu treba da odjednom postane ceo ručak. Uz dodatak malo kobasice i nekog povrća. Ja sam izvan tradicionalnog recepta za pekarski krompir dodala još i pavlaku i rendani sir.
Ovde oštrom oku neće promaći d afinalnu sliku kad je pekarski krompir ispečen nisam uslikala! Koliko puta se to vama desi?

Sastojci

75o g krompira, isečenog na tanke listove
1 crveni luk, isečen na tanke listove
Od začina,: timijan, ruzmarin, suvi začin, peršunov list, sveže mleven biber
ulje
50 ml pavlake
50 g rendanog kačkavalja
malo putera ( ja sam danas koristila pačiju mast)
Prilog: sveža špargla pečena na puteru
Edamame , soja pasulj


Priprema

Ja ovakva jela uvek prvo skuvam krompir u ljusci. za tanke listove. Ne dok je sasvim skuvan ali na polovinu.

Nauljamo okruglu tepsiju u kojoj ćemo peći. Zatim oljuštimo i isečemo na tanke listove. Polovinu krompira koji smo provukli kroz sve začine , sipamo u tepsiju, pa naredjamo luk i uspemo ostatak

Prelijemo pavlakom i pospemo rendanim sirom



Pečemo na 200 stepeni C dok ne porumeni, oko 30 minuta. Ako sečete nekuvan krompir onda oko 45  minura.

Šparglu kratko propržimo  na puteru, posolimo i pobiberimo, dodamo isečene kolutove korico , par minuta.


 150 g Edamame(soja) u korpici za parenje parimo oko 8 minuta. Možete naravno i kuvati u slanoj vodi 5 do 6 minuta. Ako su još u ljusci vrlo lako ih možete izvaditi posle kuvanja. Ja ih malo propržim, vrlo kratko na iseckanom belom luku


**************************************************
Bakers potatoes, asparagus and chorizo



We love potatoes specialy prepared, so not boring. This dish is so tasty with some vegetable side or salad it is nicest lunch.Traditionaly this particular dish has no cream or cheese, but we like it that way. Choice is yours.


Ingredients

700 gr potatoes, thinly sliced
1  red onion, thinly sliced
1 pair of chorizo sausage
Herbs
rosemary, thyme, parsley
salt and pepper to taste
50 ml cream
50 g grated cheese
oil and butter ( I used in todays baking duck fat)
300 g asparagus
150 g
chorizo
150 g Edamame, soya beans


Create

I always boil whole potatoes for dishes like this. Not all the way, but half time.
Than peel and thinly slice.
In oven proof round  oiled dish assemble half of the herbed potatoes, put the layer of thinly sliced onions  and cover with other half of potatoes. Add cream and grated cheese

Bake on 200 Degrees C, 30 minutes ( or if not boiling prior) 45 minutes

For the side dish bake asparagus  in little butter about 5 minutes. Towards end add sliced chorizo
Edammame are best boiled in salted water and can be eaten with little bit Soy sauce as dipping

 

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer