уторак, 29. новембар 2016.

Kapkejks Cvetovi i Darivanje* Chocolate Flower cupcakes


Scroll down for Recipe in English

Dobila sam set Ruskih brizgalica (kupljene u Americi na e bay , a italijanska izrada). E sad da li sam pravilno upotrebila izraz za ove produžetke na kesi kojom šaramo fil na kolačima i tortama, nisam sigurna, mada mi se čini svrsishodan. Javite ako postoji bolji. 
I nadam se da imate mogućnosti da nabavite ovaj ruski set, jer ima toliko predivnih kombinacija i onako super je za nas amatere koji smo manje vični finim dekoracijama ( ja prva).

I samo da vam na osnovu mog iskustva javim utiske. Najbitnije u svemu je da se napravi malo švršći fil za ove brizgalice inače se cvet neće oblikovati lepo. Vežbam, vežbam...



Ima i jedan dodatak gde sve ovo gore možete koristiti odjednom sa tri kese i tri boje fila i onda dodate koju mustru hoćete

Ovde i VIDEO kako


DARIVANJE

Jedan mali set  ovih ruskih brizgalica, poklanjam onome koga odabere random. org
Sve što treba da uradite je da u komentaru na blogu, napišete zašto bi ste želelli da imate ovaj set. Pobednika ću objaviti ovde 5 decembra. Prijave na Fejsbuku, mailu i slično neću uzeti u obzir. Sretno!


I prilog video da vidite kako je lako :)

Ovako sa ruskim brizgalicama


Sastojci

Kapkejks

125 g putera
50 g tamne čokolade za kuvanje
1 kašičica vanila ekstrakta
1/2 šolje šećera
2 jaja
1 šolja brašna , manje 2 Kašike
2 kašičice praška za pecivo
1/4 šolje mleka

Čokoladni fil

50 g tamne čokolade za kuvanje
100 g neslanog omekšanog putera
200 g šećera u prahu
malo mleka za dosipanje ako je fil pregust


Priprema

Predgrejemo rernu na 190 stepeni C.  U mafinarnik stavimo korpice.
Umutimo kremasto puter, , šećer i vanilu. Dodajemo jaje, jedno po jedno dok se dobro sjedine .

Izmešamo prosejano brašno, otopljenu čokoladu i prašak za pecivo i polako dodajemo , mešajući u puter masu. Kao poslednje umešamo mleko.


Pečemo oko 15 minuta i kada se ohlade dekorišemo po želji Ovde samo da dodam da je poželjno pre nego što počnete da koristite brizgalicu kapkejk namažete običnim filom , koji može biti i redji  ( šećer u prahu i puter)



Fil za dekoraciju

Istopimo čokoladu u činiji , koju smo stavili na šerpu sa malo vode na dnu ( da ne dodiruje činiju dok voda kuva). Ovaj metod koristimo samo sa čokoladom i za količinu čokolade u receptu za kapkejks.

U posebnoj činiji umutimo puter kremasto, dodajući šećer i vanilu. Na kraju dodamo čokoladu i sve dobro izmutimo. Ako je masa prečvrsta dodamo malo mleka.
Umesto čokolade možte naravno koristiti i beli fil koji obojite , bojom za hranu, kao ja ovde. Kad se malo izveštim praviću obavezno i dvobojno. Tu se naravno još mogu dodati zeleni listovi...mašta nema granica





**************************************************************************

Flower Choc cupcakes




My first work with Russian nozzles. Such a good find especialy for people like me , who are not very succesfull in decorating:). The main thing I find is that your icing must be stiff unlike for traditional nozzles. I tried only 2  but as soon as I gain some experience will try 2 colours and even 3, I have with Russian npzzles also attachment where I can put 3 piping bags with different colours. One thing is sure it is great fun and possibilities are without limit.






Make sure you watch videos that I am suppling down here, those are of great help for beginners



Russian nozzles multiple colours

Using Russian  tips



Ingredients


  • 125g butter, softened
  • 1 tsp vanilla essence
  • ½ cup caster sugar
  • 2 eggs
  • 1 cup standard flour, less 2 Tbsp
  • 50 g chocolate
  • 2 tsp  baking powder
  • ¼ cup milk
Chocolate Icing

  • 50g/1¾oz good-quality dark chocolate (minimum 70% cocoa solids)
  • 100g/3½oz unsalted butter, softened
  • 200g/7oz icing sugar
  • 1 tsp vanilla extract
  • milk, to loosen

Create



Cupcakes

  • 1. Preheat the oven to 190ºC. Put 12 paper cupcake cases into a standard 12-hole muffin tin.
  • 2. Cream the butter, vanilla essence and sugar together until light and fluffy. Add eggs one at a time, beating well after each addition.
  • 3. Sift the flour, melted cooled chocolate and baking powder together and fold gently into the creamed mixture. Lastly stir in the milk.
  • 4. Spoon the mixture into the paper cases and bake for 15 minutes or until the cakes spring back when lightly touched. Transfer to a wire rack to cool and then ice and decorate as you wish.
  • Icing*
  1. Melt the chocolate in a bowl set over a pan of simmering water. (Do not allow the base of the bowl to touch the surface of the water.) Allow to cool until the chocolate no longer feels hot to the touch.
  2. Beat the butter in a bowl until soft, then gradually beat in the icing sugar. Add the vanilla extract and beat again.
  3. Fold in the melted chocolate until completely incorporated (add a few drops of milk if the mixture is a little stiff).
  4. This icing can be kept in the fridge for a few days. Bring to room temperature and beat again until smooth before icing your cake.
  5. Note :  I have decorated my cupcakes new way as I jus got Russian piping nozzles and wanted to try some

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer