Scroll down for recipe in English
Brzo i veoma omiljeno kod nas u kući. Obično sama napravim sos od kikirikija , nema nikakve komplikovane sastojek. Ovo jelo je brzo gotovo i možete ga servirati uz pirinać i povrće, po đelji
Sastojci
500 g pilećeg mesa, isečenog na kocke
300 ml sosa od kikirikija
Sos od kikirikija
1 1/2 kašičica susamovog ulja
1 iseckan čen belog luka
1 mali crni luk iseckan
1 mala crvena čili papričica
1 kašičica čili pahuljica
1 Kašika smedjeg šećera
1 kašićica soja ulja
2 Kašike grubog putera od kikirikija
1/2 šolje kokosovog mleka
Priprema
Zagrejemo ulje u woku, izdinstamo beli i crni luk,i čili dok sve ne omekša
Dodamo šečer i mešamo dok se ne karamelizuje, Dodamo soja sos i kikiriki puter i dobro umešamo.
Pomalo dodajemo kokosovo mleko dok ne dobijemo željenu gustinu
Ražnjići
Isečemo piletinu na kocke. Utrljamo oko 1/2 kikiriki sosa na nju i ostavimo u frižideru , da se marinira.
Zatim na štapiče , naredjamo i pod grilom pečemo oko 15 minuta, okrenemo jednom
Služimo uz ostatak sosa , koji smo zagrejali
**********************************************************************
Chicken skewers with satay sauce
We love those. And we make our own satay sauce, which is pretty easy.
You can serve it with boiled rice and vegetables of your choice
Ingredients
For Satay Sauce
- ½ tablespoon peanut oil.
- 1 clove garlic (crushed)
- 1 small onion (finely chopped)
- 1 small red chilli (finely chopped)
- 1 teaspoon dried chilli flakes.
- 1 tablespoon brown sugar.
- 1 teaspoon sweet soy sauce.
- 2 tablespoons peanut butter (crunchy)
- 1/2 cup coconut milk
For skewers
500 g boneless chicken
Create
Satay sauce
Нема коментара:
Постави коментар