Sočan kolač sa kiselim mlekom
Potrebno je :
400 ml kiselog mleka
200 g šećera
200 ml ulja
3 kašike kakaoa
360 g brašna
2 kašičice cimeta
50 g mlevenih oraha
1 kesica praška za pecivo
Preliv :
200 ml vode
100 g šećera
...i još :
2 kesice bele šlag pene
Priprema :
U vanglicu staviti sve navedene sastojke i, dobro, ih žicom za mućenje sjediniti. Uzeti pleh, vel. 35cm x 20cm, podmazati ga uljem i posuti brašnom. Istresti višak brašna. Sipati pripremljeno testo i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni. Probati čačkalicom da li je kolač pečen. Pečeni kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi, dok se sprema preliv.
Preliv : U manju šerpicu staviti vodu i šećer i staviti na šporet, da provri. Od momenta vrenja kuvati pet minuta, pa preliti, prohlađeni, kolač. Ostaviti da se kolač, potpuno, ohladi i upije preliv. Ohlađeni kolač premazati umućenom šlag penom, iseći ga na kocke i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар