Dijana Ademović poslala je recept za bakin kolaš sa groždjem. Sretno!
KOLAČ SA GROŽĐEM
Potrebno je
3 jajeta
13 kašika šećera
13 kašika brašna
1 prašak za pecivo
10 kašika jogurta
10 kašika maslinovog ulja
1 vanilin šećer
500 g crnog grožđa
malo šećera u prahu
Priprema
Penasto umutiti jaja sa šećerima,pa dodati ulje i jogurt,i brašno prosejano sa praškom za pecivo.
Tepsiju nauljiti i posuti brašnom,pa preručiti smesu.Iz grožđa izvaditi semenke i poređati zrna u testo,blago ih utisnuvši.Ugrejati pećnicu i peći na 180 stepeni oko 40.-tak minuta,proveriti čačkalicom.
Gotov kolač posuti šećerom u prahu.
Dijana Ademović
Subotica
"HVALA TEBI,DRAGA DŽOLI,
ŠTO SI KAO ČIGRA,
DIVNA JE OVA KULIGRA,
NEMA KO TE NE VOLI..."
Нема коментара:
Постави коментар