понедељак, 5. септембар 2016.

Kuligre: Najbolji kolač moje bake i Zidna kuvarica 76


Doboš Rolat je naziv recepta koji je poslala Ivana Pešić. Sretno!

Doboš rolat

Sastojci

kora: 

6 jaja,6 kašika šećera, 2 vanil-šećera, 3 kašike brašna, 3 kašike gustina

fil: 

2 jajeta, 1 25 g margarina, 125 g šećera u prahu, 2 vanil-šećera, 40 g
čokolade za kuvanje

Priprema


Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati
2 kašike šećera uz neprekidno mućenje, dok se šećer ne rastopi. Žumanca
umutiti sa preostalim šećerom.Sjediniti smesu od žumanaca sa šamom od
belanaca i polako promešati varjačom. Dodati brašno i gustin, pa opet
promešati da bi se dobila ujednačena smesa.Sipati u pleh obložen
pek-papirom i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.Pečenu koru, dok je
još topla,urolati u vlažnu krpu.

Fil: Sjediniti jaja, šećer u prahu i vanil-šećer pa kuvati na pari uz
neprekidno mućenje dok se krem ne zgusne.Pred kraj kuvanja dodati
izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.U ohladjeni fil
postepeno dodati margarin i mutiti mikserom da se dobije fini krem.

Ohladjenu koru premazati filom i urolati.Ostaviti da se stegne,pa
iseći na parčad i poslužiti.
Attachments area

Нема коментара:

Постави коментар

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer