Nisam nikad čula za Grancle, a baš mi se dopada ime. Ovaj recept šalje Asaija Asi i tako je njena baka zvala ono što mi zovemo vanilice sa malim dodatcima. Smislila je i lepu zidnu kuvaricu. Sretno!
Grancle - bakin recept
250 gr putera
250 gr prah secera
sok i korica od 1 limuna
1 kesice vanilin secera
100 gr mlevenih badema
2 jaja
1 žumance
500gr brašna
dzem od kajsija za filovanje
Prah šećer za posipanje gotovih vanilica
Penasto umutiti puter i prah sećer. Izrendati koricu limuna i iscediti ceo limun sok u masu. Dodati vanil secer , jaja i žumance Dodati mleveni badem pa . postepeno dodavati brašno da se zamesi ujednačeno testo
Testo razviti i vaditi malom čašicom kružice
250 gr prah secera
sok i korica od 1 limuna
1 kesice vanilin secera
100 gr mlevenih badema
2 jaja
1 žumance
500gr brašna
dzem od kajsija za filovanje
Prah šećer za posipanje gotovih vanilica
Penasto umutiti puter i prah sećer. Izrendati koricu limuna i iscediti ceo limun sok u masu. Dodati vanil secer , jaja i žumance Dodati mleveni badem pa . postepeno dodavati brašno da se zamesi ujednačeno testo
Testo razviti i vaditi malom čašicom kružice
Poredjati u tepsiju na na pek papir, razmaknuto jedno od drugog i peci u zagrejanoj rerni na 170 stepeni C , 10 minuta. Grancle treba da ostanu svetle pazite da ih ne prepečete . Tople grancle spajati dzemom od kajsija i valjati u prah secer.
Нема коментара:
Постави коментар