Scroll down for Recipe in English
Opet da ponovim , pankota je desert koji je vrlo lako napraviti , a u isto vreme izgleda kao da ste uložili mnogo truda. I ne samo izgleda prelepo, nego mu je i ukus fantastičan. Ima je u raznim kombinacijama i ja sam na blogu već postavljala mnoge. Ovaj sa borovnicom ima kao dodatak i đele koji je takodje vrlo lako napraviti. Ja koristim Greggs Instant žele , koji ima svakojakih ukusa, vrlo lep prirodan ukus. Oba deserta moraju odstojati u frižideru preko noći, pa ih zato često pravim kad dolaze gosti.
Panakota
Sastojci
Panakota
150 g pirea od borovnice
500 ml slatke pavlake
150 ml punomasnog mleka
3 g zelatina ) rastvaramo u hladnoj vodi ) ili 3 kašičice želatina u prahu
Žele
1 pakovanje instant Želea sa ukusom maline
Priprema
Panakota
Sveže ili smrznute borovnice u blenderu izblendamo dok dobijemo pire.
U šerpu stavimo pavlaku, mleko i šečer i samo pustimo da dodje do vrenja i sklonimo sa šporeta
Umutimo omekšali želatin i dobro sve mešamo dok se želatin potpuno sjedini sa ostatkom sastojaka.
Sipamo pire od borovnice , dobro promešamo pa sipamo u posudice u kojima će se hladiti
Kada se malo ohladilo stavimo preko noći u frižider.
Ako ih vadite na tanjir stavite samo vrlo kratko dno pod vruću vodu, tako ćete panakotu lakše izvaditi
Žele spremimo prema uputstvu na pakovanju , a to je da dodamo samo vruću vodu i izmešamo dok se žele istopi
********************************************************************
Panna Cotta , blueberries and Raspberry Jelly
This is one of the deserts that looks like you have had a lot of work making it, but ought to be one of the quickest deserts, Not only is it quick to make ita is light creamy and tastes very good. I made here Raspberry Jelly as well which also as you probably know is work of 5 minutes.
As both deserts go in the fridge overnight, this is ideal for your dinner party to make ahead and do not worry about it.
Ingredients
Blueberry Panna Cotta:
- 150g blueberry puree
- 500 ml cream, about 200 g od blueberries
- 150 ml milk
- 1 TBSP castor sugar
- 3g gelatin leaves(soaked in cold water till soften) or 3 tsp gelatine powder
2.In a pot: Bring cream, milk and sugar to just boil. Once sugar has dissolved, turn off the heat.
Нема коментара:
Постави коментар