Ovaj recept za novi krug našeg takmičenja za Najbolji NZ pie, šalje nam Dijana Popović. Zar ne izgleda preukusno!
Za testo
1kg brašna tip 400 meko
20gr šećera
50gr svežeg kvasca
30gr soli
7 supenih Kasška ulja
2 jaja
1 žumance
0.5l tople vode
Za premazivanje razvijenih loptica 125 gr otopljenog putera
za fil 500gr izgnječenog sira
za premazivanje 3 Kašike kisele pavlake
za posipanje 2 Kašike susama
Priprema
U činiju staviti brašno, so, šećer, kvasac jaja i žumance, ulje i vodu. Zamesiti testo i ostaviti da se odmara 20 minuta.
Nadošlo testo podeliti u 5 lopti . pustiti još 10min da se loptice odmore, zatim svaku loptu razviti u krug i premazati sa otopljenim puterom.
Redjati razvijeno jedno na drugo a izmedju stavljati fil na poslednju petu razvijenu jufku ne stavlja se fil od sira, ona se samo premaže sa puterom i pavlakom i pospe sa susamom Peći 275 stepeni 30 minuta. Prijatno .
Нема коментара:
Постави коментар