I još jedan predlog , koji stiže od Snežane Kitanović. veoma interesantan predlog u okviru našeg nagradnog takmičenja Kuligre, Najbolji Novozelandski Pie.
Pita sa mesom u testu od maslinovog ulja
Za testo od maslinovog ulja potrebno je:
600gr. brašna
½ kašičice soli
180gr.maslinovog ulja
180gr hladne vode
Fil od mesa:
1 kašika ulja
1 veća glavica crnog luka
1/2kg. junećeg mlevenog mesa
1 kašika gustina
180gr. vode
180gr kuvanog paradajza
Za premazivanje:
1 umućeno јаје
Testo:
U posudu sipati brašno I so, zatim dodati maslinovo ulje, lagano mešati dok testo ne bude mrvičasto.
Zatim, postepeno dodavati vodu, mesiti dok dok se ne formira glatko testo.
Testo umotati u providnu foliju I ostaviti u frižider da odmara najmanje 30minuta.
Fil:
Luk sitno iseckati i pržiti dok ne postane staklast, pa dodati mleveno meso.
Dodati mešavinu vode I gustina, promešati da se sjedini a zatim dodati i kuvani paradajz.
Kuvati na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.
Kada je gotovo, skloniti sa strane da se ohladi.
Kalupe za pitu podmazati maslinovim uljem.
Rastanjiti testo i iseći ga prema veličini posude(ili posuda) u kojoj će se pita peći.
Staviti ga u posudu I sipati fil od mlevenog mesa.
Ivice testa premazati umućenim jajetom pa preko staviti drugi deo rastanjenog testa.
Ivice blago pritisnite da se testo zalepi, a na sredin nožem napravite manji otvor , da kroz njega izlazi para tokom pečenja.
Svaku pitu premazati umućenim jajetom, pa peći u zagrejanoj rerni 25-30min na 200C.
Нема коментара:
Постави коментар