Scroll down for Recipe in English
Ne znam koliko puta sam napravila panakotu. Ova poslastica , koja je toliko laka za napraviti, uvek i svima se koji je probaju dopadne. U letnje vreme to obično ide sa svežim bobičastim voćem ili sa sosom od istog. Svi su oduševljeni kako je lepršava i ne preslatka. Lepo i izgleda.
Sastojci
1 Kašika želatina u prahu
1 Kašika Vaila ekstrakta
500 ml punomasne pavlake
250 ml pavlake
125 g šećera
3 Kašike džema odf guave , ili koji već imate ili želite
Priprema
Prvo sipamo u nekoliko Kašika hladne vode želatin i ostavimo da stoji 5 minuta
U šerpu sipamo pavlake, šečer pa dodamo vanilu i želatin. Sve dobro mešamo, kuvajući na srednjoj temperaturi. Ne treba da provri. kad je sve lepo sjedinjeno sipamo u sud po izboru koji smo na dnu premazali džemom koji koristimo.
Ja sam koristila jedan vi možete i više manjih
Ostavimo u frižideru da stoji najmanje 4 sata , moj je odstojao preko noći.
Kada vadite iz suda, stavite dno malo u vrućoj vodi , pa oštrim nožem prodjite po ivicama.
Pannacotta , vanilla and guava sauce
Pannacotta is really easy to make and I have made it may time. Mostly it is made with some kind of berry fruit but you can make it anyway you like. Everyone likes it as it is creamy fluffy and not oversweet.
Ingredients
- 1 tablespoon gelatine powder (unflavoured)
- 1 TBS vanilla extract
- 500 heavy cream
- 250 half & half
- 125 sugar
- 3 TBS of guava jam
Create
Нема коментара:
Постави коментар