Ovo je bezglutenska pizza . Iako kod nas niko nije netolarentan prema glutenu ipak malo pazimo. Posle pečenja možete je seći i jesti kao i pizzu sa tradicionalnom korom. Možete koristiti na njoj šta volite ili kao mi grčki splet.
Sastojci
- 1 mali karfiol
- ¼ šolje Parmezana
- ¼ šolje rendanog kačkavalja
- ¼ kašičice soli
- ½ kašičice suvog bosiljka
- ½ kašičice suvog oregana
- 1 čen vrlo sitno isitnjenog belog luka
- 1 jaje
Priprema
- operemo i dobro osušimo karfiol .I sečemo , očistimo drške i stavimo u blender
- Izmeljemo sitno. Treba da dobijete oko 2 šolje
- Pokrijemo kuhinjskim papirom i stavimo u mikrotalasnu 4 do 5 minuta
- Ispraznimo izmleven karfiol na krpu i ostavimo da se ohladi
- Predgrejemo rernu na 220 stepeni Celzija. Ostavimo tepsiju na kojoj ćemo peći pizzu u rernu da se zagreje
- Sada karfiol zamotamo u krpu i dobro ga iscedimo.
- Kombinujemo parmezan, rendani kačkavalj, so i suve začine kao i beli luk.
- Izmešamo sve pa dodamo jaje i ponovo rukom mešamo dok dobijemo testo.
- Na pek papiru koji smo namastili pritiskamo pažljivo .Jednom rukom tanjimo koru a drugom oblikujemo u krug
- Pečemo koru oko 8 do 11 minuta.
- Izvadimo koru , premažemo sa malo maslinovog ulja pa stavimo feta sir, masline,crveni luk, paradajz i sveže seckan peršun
- Pečemo još 5 minuta.
1 коментар:
Sviđa mi se ovaj recept. Mi volimo karfiol. Probaću ga prvom prilikom.
Постави коментар