Ne sećam se više gde sam prvi out jela ovo ali se sećam da mi se jako svidelo i da sam nameravala da ga napravim. Ništa čudno imam mali milion recepta pod nameravam da pravim:)
Ingredients:
- 4 komada pielćeg filea bez koske
- 1/2 šolje brašna
- So i Biber
- 5 Kašika maslinovog ulja
- 4 Kašike putera
- 2 čena belog luka, iseckanog
- 1/2 šolje belog vina
- 1 šolja pileće bistre supe
- 4 Kašike soka od limuna
- 2 Kašike seckanog svežeg peršuna
- Kuvana Testenina
- 1/2 šolje iseckanih zelenih malina
Priprema:
- Malo kuhinjskim čekićem izlupamo pileći file. Posolimo i pobiberimo.
- Provućemo celo parče kroz brašno
- Istopimo 2 Kašike putera i ulja u većem tiganju..Kada se zagreje ispržimo pile oko 5 minuta svaku stranu.. Izvadimo na tanjir.
- Preostali puter dodamo u tiganj Dodamo beli luk i masline. Zatim sok od limuna,vino, bistru pileću supu, Pustimo da provri. Dobro promešamo. Dodamo so i biber.
- Vratimo pileći file u tiganj. Krčkamo još oko 5 minuta dok se sos malo ne zgusne Sada sve izvadimo na tanjir u kome čemo servirati i pospemo seckanim peršunom,
Нема коментара:
Постави коментар