Vidjala sam ovaj recept ali nikako da se nakanim da ga napravim. Verovatno zato što pivo ne pijem, pa mi je i kad bih se setila recepta baš to nedostajalo. Koja greška. Recept je vrlo jednostavana a ukus je fantastičan!
Sastojci
1 Celo pile
3 Kašike začina koje volite*
3 Kašike začina koje volite*
1 konzerva piva
mi smo koristili takozvani Morrocan Rub (marokanska mešavina začina),koju sami možete napraviti ovako:
Pomešamo 1 kašičicu aleve paprike, pola
1/2 kašičice kima u prahu,
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice djumbira u prahu
1/4 kašičice sveže mevenog crnog bibera
Priprema
Operemo pile spolja iiznutra pa ga osušimo kuhinjskim papirom. Istrljamo pile sa malo ulja, pa onda utrljamo začine .
.
Otvorimo pivsku konzervu, pa polovinu sadržaja sipamo u posudu na kojoj će pile stajati
Uhvatimo pile za oba bataka pa ga nataknemo na pivsku konzervu.
Zatim ga stavimo na posudu u koju smo ranije usuli polovinu piva.
Stavimo u rernu* , pečemo 1 sat i 30 minuta na 200 stepeni Celzija. S vremena na vreme možete pile pramazivati sa malo ulja. Ako želite posle 50 minuta, možete u tepsiju ispod pileta dodati kao mi, krompir i tikvice.
Kada je pile gotovo izvadite ga da se meso odmori oko 10 minuta
Pažljivo vruću pivsku konzervu izvadite iz pileta
Sluzimo sa prilozima koje volimo, mi smo imali pečen krompir i tikvice i krem spanać
Garantujem da nikad niste jeli sočnije pile sa hrskavijom kožicom.
Ovo možete takodje uraditi na roštilju ako ima poklopac.
I ja sam bila potpuno oduševljena prvi put kad sam pravila. Nikad sočnije meso, a hrskavija korica, baš kao što kažeš :)
ОдговориИзбришиOvo bi vredelo probati!
ОдговориИзбришиHvala za recept.
Srećna nova godina!
Sretna i tebi draga!
Избриши