Ovo je jedno od onih jela na koje prvo budemo skeptićni, a onda počnemo da ga redovno pravimo. Jela sam ga u raznim restoranima ali nikad nije bilo bolje nego ovo što napravimo kod kuće. Po mom skromnom mišljenju to je zbog toga što u restoranskoj verziji , koriste previše brašna , a premalo mesa. Probajte videćete da je jako ukusno.
Ingredients:
800 g svinjetine, isečene na kocke
1/2 kašičice soli
1 kašičica soja sosa
brašno
1 žumance
1 paradajz
1 crni luk
biber
150 g komadića ananasa
1/2 šolje slatko kiselog sosa*
1 babura
1/2 kašičice soli
1 kašičica soja sosa
brašno
1 žumance
1 paradajz
1 crni luk
biber
150 g komadića ananasa
1/2 šolje slatko kiselog sosa*
1 babura
Priprema
Posolimo svinjetinu i sipamo soja sos. Uvaljamo u brašno,pa u žumance pa u brašno. Pečemo u dosta ulja dok ne porumeni.
Isečemo paradajz na 8 komada,
Isečemo crni luk na 8 komada
Isečemo baburu na trake
Iz voka izvadimo svinjetinu na kuhinjski papir. Ocedimo ulje
U isti vok dodamo crni luk i baburu u 1 kašiku ulja i dinstamo 1/2 minuta
Dodamo 1/2 šolje slatko kiselog sosa i prokuvamo 1 minut
Serviramo toplo
*Slatko kiseli sos
1/3 šolje pirinčanog sirćeta
4 Kašike smedjeg šečera
1 Kašika paradajz kečapa
2 kašičice gustina rastvorenog u 4 kašičice vode
1 kašičica soje
4 Kašike smedjeg šečera
1 Kašika paradajz kečapa
2 kašičice gustina rastvorenog u 4 kašičice vode
1 kašičica soje
Umešamo sve sastojke i pustimo da prokuva dok se zgusne
1 коментар:
Prelepo izgleda������Voleo bi da probam:)) dali je ostalo nesto i za mene:))
Постави коментар