Testo i Fil
500 g ostrog brasna
4 g suvog kvasca
330 ml mlake vode
150 g mocarele
100 g rendanog kackavalja
3 cena belog luka, sitno iseckanog
20 g putera
Sos
veci rukohvat svezeg persuna
50 g pecenih mlevenih badema
1/3 solje vinskog sirceta
1 cili , iseckan
3 cena belog luka,sitno iseckanog
1 salota, sitno iseckana
90 ml maslinovog ulja
so i biber po ukusu
Prtiprema
Brasno i kvasac pomesamo pa polako mesajuci dodajemo mlaku vodu. Kada se testo sjedinilo izvadimo na pobrasnanu radnu povrsinu i mesimo oko 10 miniua, dok dobijemo elasticno testo,
Stavimo u ciniju i a]ztvorimo plasticnom folijom, da se testo ne okori.
Izvadimo testo i izrolamo.Nozem rasecemo uzduz 6 traka, pa popreko takodje 6. Isecemo kavdrate, potrebno nam je 36 komada
U ciniji izmesamo puter, beli luk ,iseckanu mocarelu i uspemo kackavalj,
Svaki kvadrat punimo sa ovom smesom pa ga zarolamo kao lopticu.
Kada je sve lepo porumenelo
Moze se sluziti uz razne sosove mi smo sluzili chimchuri sos
Od gornjih sastojaka, iseckamo persun , sve sipamo u blender osim maslinovog ulja, izblendamo pa pri kraju polako dodajemo maslinovo ulje.
1 коментар:
Divan ti je ovaj hleb! Fino punjenje, ma baš praznični i izgledom i ukusom ♥
Постави коментар