Koristimo još uvek ono što se ulovilo. Ovi fileti sa grudi fazana su mi ostali..a najviše ih volim sa rizotom.
Sastojci,
4 parčeta grudnog mesa od fazana
2 mlada luka
1 šolja arborio pirinča
1/2 šolje belog vina
1 l bistre pileće supe
1 kašičica timijana
so i biber
1/4 šolje pavlake
4 Kašike rendanog parmezana
3 Kašike maslinovog ulja
2 Kašike putera
Priprema
U tiganju zagrejemo dobro ulje pa grudi fazana koje smo prethodno posolili i pobiberili ispečemo kratko, sa svake strane
Pospemo timijanom i parčićima putera i stavimo u predgrejanu rernu na 200 stepeni celzija 10tak minuta
Izvadimo i ostavimo meso da se odmori
U dubokom tiganju ili šerpi, zagrejemo ulje izdinstamo luk, pa dodamo arborio pirinač
Malo ga propržimo . Uspemo vino, postepeno dodajemo bistru supu,koju će pirinač upiti. Dodajemo ponovo bistru supu dok ne potrošimo. Sve na niskoj temperaturi.
Dodamo so
Sve traje oko 15 minuta..
Pri kraju dodamo malo putera, pavlaku i rendani parmezan
Služimo uz dobro belo vino
Nisam do sada videla meso fazana u svežem stanju :-) Vrlo lep rižoto!
ОдговориИзбриши