Pravila sam žuti pileći kari. Sad Tajlandski zeleni, pa ostaje još crveni.Svi su ukusni i ljuti koliko to
želite
Sastojci
3 komada pilećeg belog mesa
2 paprike babure
2 zelena luka
1 šolja kokosovog mleka
zelena kari pasta ( ja sam koristila gotovu , dole su sastojci ako želite da napravite sami)
1 Kašika smedjeg šečera
1 šolja bistre pileće supe
- Kari pasta
- 1 Kašika iseckanog svežeg korijandera
- 1/2 Kašika kima u prahu
- 1 1/2 Kašika rendanog djumbira
- 1/4 šolje isitnjenog belog luka
- 3-4 Kašike limunske trave
- 1/2 kašičice zrna bibera
- 1 Kašika soli
- 1/2 šolje seckanog crnog luka
- 10 zelenih čili papričica, iseckanih sa semenkama
Priprema
Meso isečemo na sitne kocke .
U tiganju zagrejemo dve kašike ulja , pa uspemo 1/2 šolje kari paste i propržimo
Dodamo pileće meso pa propržimo
Ubacimo rezanu papriku
Ostavim da se krčka oko 10 minuta
Dodamo šećer, isečen mladi luk i kokosovo mleko
Ostavimo da se krčka još 5 minuta
Služimo sa basmati pirinčem
Ovo mora da je sjano za ljubitelje ljutog.
ОдговориИзбришиVredi probati, ako je dobro i sa manje čili papričice, ili još bolje, bez. :)
Pa dodaš koliko ljt voliš :)
Избриши