Sugar and spice and all things without price
Limun tart* Lemon Tart
-
Ja jako volim sve kolače sa limunom.Uvek imam limun u bašti i od njega pravim krem od limuna, koji se zaista u mnogim kolačima može koristiti. Čak je ukusan i na tostu!
Testo
- 1 šolja brašna
- 2 kašike šećera
- So
- 1/4 kašičice rendane kore limuna
- 1 šolja neslanog putera
- 1/2 kašičice vanila ekstrakta
Za limun krem
- 2 velika jaja plus 3 žumanca
- 1/4 šolje kristal šećera
- 1/4 kašičice gustina
- 3 Kašike rendane korice limuna)
- 1/3 šolje soka od limuna (oko 3 limuna )
- 6 Kašika neslanog putera
- Predgrejemo rernu na 175 stepeni Celzija
- Testo napravimo mešajuči brašno,šećer, 1/2 kašičice soli,i koricu limuna-Dodamo puter i umešamo prstima. Dok se testo sjedini
- Uspemo vanilu i promesimo. Sipamo testo na plastičnu foliju, zamotamo i ostavimo u frizu oko 30 minuta
- Zatim rukom rasporedimo testo , i stavimo na njega papir za pečenje, pa na to sipamo suv pasulj ili pirinač, da nam testo ne bi bilo neujednačeno..U okrugloj tepsiji 20 cm razmere , sa dnom koje se vadi.
- Pečemo 25 minuta (slepo pečenje). Izvadimo i odklonimo papir za pečenje i suv pasulj pa ostavimo da se ohladi
- Pravimo krem od limuna Umiksamo jaja .žumanca, šečeri gustin u šerpi.:Dodamo koricu limuna i sok. Na srednjoj temperaturi stalno mešajuči ostavimo da se zgusne.Zatim sklonimo i umešamo puter
- Sipamo krem na ohladjenu koru. Pečemo dok vrh dobije lepu braon boju. Ja sam još dodala borovnicu, ovo je opcionalno..Pečemo oko 30 minuta. Ostavimo da se sasvim ohladi
- Ja sam ukrasila kriškama kandiranog limuna i pomorandže. Ovo je vrlo lako napraviti,Istopite oko 1/2 šolje šečera u malo vode (1 šolja) ubacite kriške i na sasvim niskoj temperaturi pustite da se karamelizuju. Okrenete kriške u tiganju nekoliko
- puta.
// Pinintrest on image
Pinintrest on image
Social footer
Нема коментара:
Постави коментар