Ovaj kari vodi poreklo iz Tajlanda. Pogodan
je za one koji vole kari ali da ne bude preljut
Sastojci
Za žutu kari pastu
1 crni iseckan luk
1 Kašika iseckane limunske trave
4 čena isitnjenog belog luka
Svež izrendan djumbir, veličine palca
1/2 kašičice karija u prahu
1/4 kašičice kima u prahu
1 mala čili papričica, iseckana , bez semenki
1/4 kašičice korijandera u prahu
1/4 kašičice cimeta
3 male ringlice
1/4 kašičice kurkume
Sve sastojke stavimo u blender i napravimo pastu
Naravno sve ovo može mnogo brže ako imae mogućnost da kupite gotovu
Ostali sastojci
3 komada belog pilećeg mesa
2 šargarepe
1 grančica celera
1/2 šolje kokosovog mleka
Priprema
Prvo isečemo pileće meso i polijemo kari pastom.Ostavimo da stoji 30 minuta
Na malo ulja prropržimo marinirano pileće meso, sačuvamo ostatak marinade.
Isečemo povrće i dodamo.
Uspemo marinadu i ostavimo da malo krčka. Ulijemo kokosovo mleko.
Sluzimo sa basmati pirinčem
Нема коментара:
Постави коментар