Bistre supe nikad ne kupujem. Brzo se naprave, kao ova od ostatka pečenog pileta. Ukus je onakav kakav volim i znam odakle potiču sastojci. Malo je posla, pa zato uvek pravim veliki lonac. Nešto odmah koristim, nešto izlijem u male kalupe za sladoled, nešto smrznem u većim kontejnerima.
A supa? Moja devojčica jako voli supu i na donjoj slicimožete videti koliko. Sama je sipala...
Ova bistra supa e mož koristiti i za razne sosove i gulaše , paprikaše i svašta nešto
Sastojci
Nekoliko komada kosti od pileta
1 praziluk
2 šargarepe
1 peršun, koren
nekoliko grančica celera
5 zrna bibera
so
grančica ruzmarina
malo svežeg timijana
1 lorberov list
1 crni luk
svež peršunov list
Priprema
Sve povrće isečemo . Izdunstamo crni luk, pa dodamo pileće kosti.
Zatim i preostalo povrće i začine
Nalijemo vodu do skoro vrha lonca i sve to oko sat i po krčkamo na niskoj temperaturi.
Pustimo da se malo ohladi pa procedimo nekoliko puta.
Kada se sasvim ohladilo spremimo u zamrzivač
2 коментара:
Постави коментар