Vrlo jednostavan roalt s amalo sastojaka ali sa eksplozijom ukusa
Sastojci
2 jaja
1 šolja brašna
75 g šečera
80 ml pavlake
80 g tamne čokolade za kuvanje
80 g isitnjenih pistacija
Umutimo žumanca i šečer. Dodamo prosejano brašno. Posebno od belanaca umutimo čvrst šne. Dodamo u žumanca i pažljivo uspemo 1 Kašiku belog sirćeta,. Sjedinimo u glatku masu
Na ravnom plehu stavimo kuhinjski papir i spatulom izravnamo testo u pravougaonik debljine 3 cm
U predgrejanoj rerni, 170 stepeni Celzija pečemo 10 minuta
U nedjuvremenu čokoladu i polovinu pavlake istopimo au ban marie , tj u posudi nad šerpicom sa vodom koja ne dodiruje dno posude.
Kad je testo pečeno premažemo ravnomerno čokoladu i pospemo iseckanim pistacijima polovinom količine iz sastojaka
Pažljivo držeći krajeve kuhnjskog papira rolamo.Ako testo na nekim mestima i pukne , ne brinite to će poktiti ulupana pavlaka .Premažemo je preko rolata, pospemo ostatkom pistacija
Pistacije i čokolada su odlična kombinacija!
ОдговориИзбришиPravo d ati kažem od ove nagradne Starkove igre ..dosta mi je čokolade za izvesno vreme :)
Избриши