петак, 19. јун 2015.

Pijana pastrmka - Drunken Trout





Skoro ulovljeno, 4 komada. Jednu mo ovak spremili, 3 ćemo ousšiti.Jedna od retkih rečnih riba na Novom Zelandu i tim više prava poslastica kad dodjemo do nje
Sastojci

1 veća pastrmka
2 čena belog luka
1 kašičica morača
so, biber
rukohvat peršuna
200 ml belog vina
1 šolja bistre supe




Priprema


Iseckati sitno beli luk, pomešati sa malo ulja, sokom od limuna, začinom i peršunom
Posoliti pastrmku, napuniti začinima i limunom u posudu za pečenje.Peći nekih 15 min na 200C, pa politi sa malo belog vina.Tokom pečenja zalivati pastrmku sa vinom, nasuti i malo 
bistre supe ,oko 1 šolju
.Peći nekih 20 do 30 minuta

Ja sam uz ovo servirala, krompir salatu i barenu Potočarku

2 коментара:

  1. Odlično! Vidiš, nije mi palo da "opijanim" pastrmku... al bih mogla. Kažu da se posle uz jelo pije ono čime se zalivalo, pa će mi belo vino baš prijati ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Анониман28. јун 2015. 15:38

      Ja uz ribu često koristim vino i nekako mi bude super

      Избриши

// Pinintrest on image Pinintrest on image Social footer